ITexec 2022 – Adatgazdagság

Quattrosoft 2022.06.02

2022.06.02-03. között Zalakoroson került megrendezésre az IT Exec 2022 konferencia, melynek témája az Adatgazdaság volt. A téma különösen aktuális, mivel nincs olyan vállalkozás, amely ne produkálna évről évre egy vagyonnyi adatot, amelyet, ha megfelelően strukturálva gyűjtenének és értően elemeznének, megalapozottabb döntéseket hozhatnának, és üzleti tevékenységüket hatékonyabbá, nyereségesebbé, sikeresebbé tehetnék. Az IT-vezetők és az üzleti menedzsment közös kihívása és felelőssége, hogy az adatvagyonnal úgy gazdálkodjanak, hogy az valóságos, földi vagyonná: bevétellé, profittá, piaci előretöréssé válhasson. 

Az ebéd utáni kerekasztal-beszélgetésen részt vett a Quattrosoft is. A résztvevők:

  • Borbás Sándor, H1 Systems
  • Laczkó Gábor, Aspectis
  • Leveli András, LSK Hungária Kft.
  • Nagyné Agárdi Györgyi, Allianz Hungária
  • Sáfrán Péter, IBM
  • Tresch András, Quattrosoft

Mester Sándor előzetesen elmondta, hogy Unásig ajnározott csodatévő megoldásokkal tele van a padlás. Nagy szerencsénkre azonban a mindennapok IT-rendszereibe, tárgyalóiba is jutnak olyan új okos eszközök, szoftvermegoldások, amelyek akár csodát is tehetnek.

A beszélgetésen a következő témák szerepeltek:

  1. A konferencia első fejezetében elhangzott előadásokból mi az a tanulság, amelyeket mindenképpen hazavisztek?
  2. Az okos eszközök elterjedése lehetővé teszi, hogy nagyobb struktúrák (például épületek) is megokosodjanak. Ha mélyebbre tekintünk, akkor mit kell, hogy lássunk ilyen megvalósult projektek eredményeképpen?
  3. Volt alkalmam néhány évvel ezelőtt jártam az Axis lundi központjában és találkoznom ott Martin Grennel, az Axis egyik alapítójával. Egy igazi skandináv cég kultúrájának lenyomatait láthattam, ami nagyban elüt a távol-keleti gyártókéitól. Ez a különbség, szerintem, az IP-kamerák minőségében is megmutatkozik. Miért jobb az ügyfélnek, ha minőségi kamerát vesz, mintha az olcsóbbat választja?
  4. A kollaboráció az LSK Hungária általad vezetett üzletágának működési területe. Hol tartotok az LSK-ököszisztéma építésében, meddig jutottatok a nagyátlójú okos tábláktól, és mit terveztek a következő évekre?
  5. Forró témák – ez a most záruló fejezetünk címe. Az Allianz informatikájának területén mik mostanában a forró témák?
  6. A csodatévő technológiák, módszerek között emlegetjük az automatizációt, de mindent, ezt is el lehet rontani, ha nagyon akarjuk. Hogyan csináljuk jól az automatizációt, és hogyan ne csináljuk?
  7. Mik a Forró témák a nagyvállalatoknál a folyamat digitalizáció területén?